Uw bloed, onze zorg

Bloed! Ik ruik schoon, onbedorven bloed, niet verziekt door vetten, drugs of andere rommel.
Dat is lang geleden. Wat ik de laatste decennia voorgeschoteld kreeg als ik mijn tanden in een nek zette…

Ik ben al ruim 300 jaar vampier, een expert als het op bloed aankomt, ervaringsdeskundige zeg maar.
Vroeger, toen de mens nog dicht bij de natuur stond, dronken wij heerlijk, gezond, puur bloed. Met het toenemen van de welvaart ging de mensheid over op junkfood en magnetronmaaltijden, vol verzadigde vetten, zout en kleurstoffen. Sigaretten, alcohol en softdrugs werden een maatschappelijk geaccepteerde bezigheid.
Heeft u weleens bloed geproefd met een te hoog cholesterolgehalte? Het smaakt als gestolde jus. Een hoog alcoholpromillage in het bloed? Wij vampieren zijn geheelonthouders. Bloed van een kettingroker? Hier zit nauwelijks zuurstof in, vergelijk het met een glas cola waar de prik vanaf is. Niet te pruimen hé? De geur van alcohol en rook houdt ons trouwens beter op afstand dan tien strengen knoflook, het is maar dat u het weet.

Kortom, de afgelopen decennia waren geen culinair feest voor ons. We vermagerden sterk, werden ziek door vergiftigd mensenbloed. De vampierenpopulatie begon uit te sterven.
De criminaliteit onder vampiers steeg schrikbarend. Ik zie u uw wenkbrauwen optrekken. Criminaliteit onder vampiers? Jazeker! Ook wij hebben onze wetten. Het bloed van kinderen en dieren is verboden. Maar de laatste jaren is het veelvuldig voorgekomen dat een vampier,  die met rammelende maag in zijn kist lag, de verleiding van een mals lammetje niet kon weerstaan. Ook het aantal overvallen op bloedbanken is sterk toegenomen. Fastfood voor vampieren, een soort McDonalds.

Dus lieve mensen, wij juichen uw gezondere levenswijze toe. Behandel uw lichaam als een tempel. Eet gezond, rook en drink met mate en sport wat meer.
Dan breken voor ons vampieren de zeven vette jaren weer aan!

©Anja den Tieter, 20-10-2012

Een verhaal voor de WE-300. WE-300 is een uitdaging van Plato: schrijf een verhaal/blog van exact 300 woorden over een bepaald woord, maar gebruik dat woord niet in de tekst. Woord voor de maand oktober is: verzorgen. Lees de introductie voor dit woord op Platoonline.

This entry was posted in Verhalen, WE-300 and tagged , , , , , , .

16 Comments

 1. gewoonanneke 20/10/2012 at 21:23 #

  Wat een mooi verhaal.. Die arme vampieren, heel leuke invulling van dit thema.

 2. ♫ Mel☺dy ♫ 20/10/2012 at 22:35 #

  Helemaal geweldig, die invalshoek die je gekozen hebt. heeft tot een schitterende we geleid… maar goed dat het fictief is, of toch niet> 😉

  Als regelrechte Syfy-fan (zeg maar gerust freak) was dit verhaal natuurlijk het toefje slagroom op mijn toetje….

 3. natasja 21/10/2012 at 09:20 #

  Heeejjj, mijn post was niet doorgekomen…

  Hoe krijg je het verzonnen! … een glas Cola waar geen prik in zit! Heel knap gedaan.
  Ik lees het eigenlijk als een pleidooi om vooral juist alles tot me te nemen omdat vampiers dan maar mijn deurtje voorbij gaan.

 4. hanneke 21/10/2012 at 14:46 #

  wauw, wat een WE!
  goed geschreven,het leest als een trein en wat een bijzondere ik-persoon.
  denk dat ik nog een wijntje neem, gewoon ter voorkoming van een beet, zeg maar…..

 5. platoonline 21/10/2012 at 14:55 #

  Tjonge, Anja, je hebt mij verbaasd met deze geweldige invalshoek. Van begin tot het einde heb ik het met afgrijzen en plezier gelezen. Ik begon zelfs enig medelijden met de vampieren te ontwikkelen. Hartstikke goed geschreven.
  Dank je wel. De link staat er inmiddels.

 6. Anja 21/10/2012 at 17:15 #

  Dank jullie wel allemaal! Was even bang dat het verkeerd zou vallen, die stomme fantasie van mij ook 😉 Gelukkig hebben jullie allemaal gevoel voor humor 🙂

 7. Gerard Radstaat 21/10/2012 at 19:35 #

  Sorry, ik heb hem net pas gelezen; wederom een mooie en vermakelijke WE-300. Wel een aparte manier om een duurzame samenleving te promoten 😉

 8. Ria 21/10/2012 at 23:11 #

  Geweldige WE300. Heel apart. Toch neem ik even een flinke slok van mijn portje
  brede grimlach,
  groetjes, Ria

 9. letterbak 22/10/2012 at 00:19 #

  Verschrikkelijk leuk!!

 10. mrsdbvz 22/10/2012 at 16:55 #

  Een creatieve WE. Leuk verzonnen maar ik durf nu niet gezonder te gaan eten 😉

 11. Mrs. T. 22/10/2012 at 23:04 #

  Wat een superoriginele WE! Goed gedaan.

 12. hanscke 28/10/2012 at 22:33 #

  Al lichtjes een knipoog naar Haloween. Creatief bedacht en het in de humorzone gehouden. Ik laat me inspireren.

 13. GEWELDIG bedacht en beschreven.
  Als het mag ga ik het van je stelen en vertel het verhaal tijdens de kerstmaaltijd?

 14. dieneke 01/11/2012 at 23:08 #

  Wat een aparte we-300,met plezier gelezen.

 15. Anja 03/11/2012 at 20:07 #

  Dank je wel voor het compliment!
  Je mag mijn verhaal vertellen tijdens de kerstmaaltijd, wel graag vermelden dat het van een collega-blogger is.
  Enne… ik hoop dat ze een sterke maag hebben, straks blijf je met je kerstmaaltijd zitten 😉

 16. Trees 05/11/2012 at 22:36 #

  Ik zou uit voorzorg bijna aan de drank gaan! Wat een eng verhaal, maar wel heel erg goed! Een heel aparte WE300!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*