Ingewikkeld?

Het leven is één groot feest zeg ik altijd, je moet alleen zelf zo af en toe de slingers ophangen en de muziek aanzetten. Zo simpel is het. Maar soms is het ietwat ingewikkeld.
Want wat moet je doen als…

        wijsheid met de jaren komt, je bijna weer een jaartje ouder word maar je niet alle wijsheid in pacht blijkt te hebben en je helaas ook niet meer geluk dan wijsheid hebt?
        je de stoute schoenen aan wilt trekken maar bij de gedachte alleen al de moed je in de schoenen zinkt?
        geduld een schone zaak is en je normaal gesproken engelengeduld hebt, maar je nu staat te trappelen van ongeduld?
        je best wilt wachten tot je een ons weegt omdat er toch een paar kilootjes af moeten en het absoluut het wachten waard is, maar je het wel in de wacht wilt slepen?
        tijd raad brengt en de tijd het zal leren maar dat tijd vliegt als je het naar je zin hebt en je niet alle tijd van de wereld hebt?
        je het vuur uit je sloffen loopt om niet te hard van stapel te lopen zodat je geen blauwtje loopt?
        het je niet in je koude kleren gaat zitten dat kleren de man maken maar je toch die wolf in schaapskleren de kleren van het lijf wilt rukken?
        liefde blind maakt en je alles met de mantel der liefde kunt bedekken maar dat de liefde van de man door de maag gaat en jij niet kan koken?
        stille waters diepe gronden hebben en je het hoofd boven water probeert te houden terwijl het water je aan de lippen staat, maar je toch een steek onder water krijgt?
        je niet uit moet stellen tot morgen wat je vandaag kunt doen omdat van uitstel afstel komt maar uitstel van executie toch wel prettig is?
        je het ijzer moet smeden als het heet is, je je vingers niet wilt branden maar het toch een brandende kwestie is omdat je in vuur en vlam staat?
        niet geschoten altijd mis is en je dus zo af en toe een schot voor de boeg geeft en je hoopt op een schot in de roos voor je al je kruit verschoten hebt?
        je over koetjes en kalfjes wilt praten maar niet uit je woorden kunt komen en dus uit je nek staat te kletsen terwijl een goed verstaander maar een half woord nodig heeft en jij het type geen woorden maar daden bent?
        Je het hart op de tong hebt en met de deur in huis komt vallen omdat je er niet omheen wilt draaien maar dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is als je met je mond vol tanden staat?
        je in de aap gelogeerd bent als de aap uit de mouw komt, maar je niet voor aap wilt staan maar gewoon de beest wilt uithangen?
        Joost het mag weten waarom je niet kunt praten als Brugman als de ware Jakob voorbij komt en dus de pijp aan Maarten wilt geven, maar je een nieuwsgierig Aagje bent en geen brave Hendrik?
        die lust voor je oog tot gevolg heeft dat waar het hart van vol is de mond van overloopt, en je met knikkende knieën voor de vuist weg tussen neus en lippen door zegt dat lekker maar één vinger lang is en vervolgens met rooie oortjes staat?
©Anja, 24-9-2011
This entry was posted in Verhalen and tagged , .

One Comment

  1. Linda van den Beukel 30/01/2013 at 23:14 #

    Bizar gewoon hoe je dit allemaal zo hebt gevonden! Ik ben zelf ook een 'soort van schrijfster' en ik vind het geweldig verzonnen/achter elkaar geplakt!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*